Gradinita de Acasa

Bunătăți

Tort raw vegan cu afine şi cătinăTort RawUn desert fără lactate, zahăr şi fără gluten, dar plin de vitamine, antioxidanţi şi o cantitate impresionantă de calciu. Deci excelent pentru această perioadă, când imunitatea este mai scăzută, iar răcelile şi virozele sunt frecvente. Plus cromatica acestui tort îl face foarte apetisant pentru copii : )

Ingrediente:
Blat:
200g migdale
10 curmale sau miere
Migdalele se amestecă în blender împreună cu curmalele înmuiate în prealabil 10 minute, în apă caldă. Mixăm până obţinem o compoziţie lipicioasă. Într-o tavă cu pereţi detaşabili punem blatul, nivelându-l într-un strat uniform. Eu am folosit o tavă cu un diametru de 20 cm.

Crema cu afine:
200 g caju hidratat 6-8 ore
4 lg miere ecologică
2 lg ulei de cocos organic topit
afine congelate sau proaspete
apă
1 păstaie de vanilie
În blender amestecăm caju, apa, mierea şi păstaia de vanilie. Apa trebuie să acopere cantitatea de caju. Se mixează, obţinând o cremă fină. Se adaugă afinele congelate şi iarăși se amestecă. La sfârşit se adaugă uleiul de cocos, mixând câteva secunde.
Turnăm crema peste blatul de migdale și se dă la congelator până facem crema de cătină.

Crema cu cătină:
200 g caju hidratat 6-8 oreDSC_3918
4 lg miere ecologică
2 lg ulei de cocos organic topit
pastă de cătină
apă
La prepararea cremei se urmăresc pașii de la crema de afine. Pasta de cătină am facut-o în casă. Am dat cătina prin mașina de roșii pentru a îndepărta semințele și coaja. Când se întărește un pic crema de afine, se toarnă și crema de cătină. Se bagă din nou în congelator pentru 3-4 ore, după care se ține la frigider.

Pentru cei care vor să facă o schimbare în alimentaţie, deserturile raw vegane sunt un bun început. Cu toate acestea echilibrul și moderația trebuie păstrate!
Pofta bună!

 

Tagged , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

One Comment

  1. NataliaDecember 15, 2013 at 8:54 pmReply

    Cat de bine arata!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Petreceri si accesorii de petrecere pentru copii

Publicitate