Gradinita de Acasa

Bunătăți

Tort cu alune si prima zi de gradinitaprima_zi2Am supraviețuit…..primei zile de grădiniță a fetiței noastre! Nu-mi vine să cred cât de repede a crescut! Am avut atâtea emoții încât nu am dormit aproape deloc. Evident am fost mai emoționată decât ea! Am pregătit-o cu câteva luni înainte de această schimbare din viața ei, dar și a noastră. Se pare că a înțeles mai mult decât am presupus eu pentru că s-a adaptat și s-a comportat perfect. A contat foarte mult și faptul că este extrem de aproape de casă, este o grădiniță nouă care a prins contur chiar sub ochii noștri și pe care am vizitat-o înainte de mai multe ori.

În sinea mea știam că o să fie bine, totuși m-a surprins plăcut, nici măcar nu a clipit la despărțire, iar la întoarcere era atât de entuziasmată să ne povestească cum a fost. Ah, sunt atât de mândră de ea!

Cu ocazia asta am sărbătorit cu un tort cu alune, frișcă și fructe ca să ne amintim cu drag de această zi!tort cu alune si frisca

Ingrediente:
3 lg făină integrală
3 lgț praf de copt
6 ouă mari
180 g zahăr turbinado
190 g alune crude
500 ml frișcă bătută
fructe proaspete sau congelate
unt pentru uns tava

tort cu aluneCoacem alunele până se rumenesc. Le râșnim, adăugăm făina și praful de copt, amestecăm. Într-un bol mixăm ouăle cu zahărul până obținem o spumă. Amestecăm cele 2 compoziții până la omogenizare. Ungem o tavă cu unt și turnăm jumătate de compoziție și coacem circa 20 de minute la 175 C. Procedăm la fel și cu cealaltă jumătate din compoziție.
După ce blaturile s-au racit, le umplem cu frișcă și decorăm cu fructe. Dăm la frigider cam 3-4 ore până la servire.
Eu am dublat cantitatea ingredientelor.

Poftă bună!

Tagged , , , , , ,

Related Posts

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Petreceri si accesorii de petrecere pentru copii

Publicitate