Gradinita de Acasa

Bunătăți

Tiramisu cu ricottatiramisuTiramisu este un desert italian iubit de toată lumea, iar noi nu facem excepţie. Era desertul prezent cam la toate petrecerile, sărbătorile petrecute în familie.

Cu toate că este delicios, tiramisu nu este un dulce pe care să-l mănânci prea des din mai multe motive: nu este tocmai sănătos, este o bombă calorică, iar o porţie ar putea înlocui cu succes o masă.

Unde mai pui că, respectând reţeta originală, nu este deloc potrivit pentru copii.

Aşa că am făcut o versiune kid-friendly, foarte apreciată de I: am exclus ouăle crude, cafeaua, pişcoturile le-am înlocuit cu unele fără gluten, cu pudră de roşcove, iar brânza mascarpone cu ricotta. Ricotta este o brânza cu gust uşor dulce, asemănătoare cu urda noastră şi poate fi folosită în diverse reţete: cheesecake, paste, pancakes.

N-ar fi rău, ci indicat chiar, ca noi părinţii atunci când concepem meniuri pentru copii să ţinem cont de vârsta lor, de sistemul lor digestiv care nu ar trebui suprasolicitat cu mâncăruri grele sau ingrediente combinate incorect.

tiramisuIngrediente:
2 pungi de pişcoturi bio cu pudră de roşcove (200 g)
350 g brânză ricotta bio
sirop de arţar sau zahăr brut din trestie, după gust
suc de portocale sau rodie
cacao pudră/pudră de roşcove
ciocolată, opţional
Începem prin a prepara crema. Ricotta se mixeazā cu zahārul brut de trestie sau cu siropul de arţar pentru copiii mai mici. Ca variantă se poate pune jumătate ricotta şi jumătate mascarpone sau frişcă bătută. Pişcoturile se însiropează cu suc de portocale sau rodie, făcut în casă. Pentru adulţi sau copiii mai mari le puteţi însiropa cu cafea dacă se doreşte.
Într-o tavă se pun pişcoturile însiropate, apoi un strat de cremă şi tot aşa până terminăm.
Eu prefer să folosesc pahare sau cupe de îngheţaţă pentru a fi mai uşor de servit dar şi că am control asupra porţiilor.
Se decorează cu cacao sau carob şi ciocolată rasă. Opţional se pot adăuga fructe pentru un gust mai răcoritor!

Poftă bună!

Tagged , , , , , ,

Related Posts

3 Comments

 1. AlinaNovember 12, 2013 at 1:52 pmReply

  Unde ai gasit piscoturi bio?Eu intentionam sa le fac in casa pentru ai rasfata pe ai mei cu tiramisu. Si branza ricotta bio de unde?Mai aflu si eu de unde te aprovizionezi bio :D.

  • CrisNovember 13, 2013 at 2:13 pmReplyAuthor

   Bună Alina, atât ricotta cât si pișcoturile le poți face in casă, dacă ai timp. Eu am găsit ricotta la Auchan, la raionul de produse bio: ricotta bio Granarolo, iar pișcoturi de la Naturalia. Mai găsesti pișcoturi din grâu spelta la Real sau Carrefour, tot la raionul bio.

 2. AlinaNovember 13, 2013 at 3:16 pmReply

  Multumesc. Voi incerca la Naturalia, la supermarket nu am zarit pana acum piscoturi fara gluten.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Petreceri si accesorii de petrecere pentru copii

Publicitate