Gradinita de Acasa

Bunătăți

Tarta instelata cu afine sau coacaze negreDin păcate, vara este pe sfârşite şi trebuie să ne mai bucurăm puţin de bunătăţile verii. Pe lângă îngheţată, desertul care se potriveşte cel mai bine cu această perioadă este tarta cu fructe, în cazul de faţă tarta cu afine sau coacăze negre, mai puteţi încerca cu mure, zmeură sau cu ce aveţi la îndemână. Şi cum prin pieţe mai găsim afine sau coacăze negre, m-am gandit să fac o tartă înselată ca nopţile de vară.

tarta cu afineIngrediente pentru blat:
300 g făină integrală
170 g unt ecologic
2-3 lgţ de zahăr brut de trestie
un vârf de cuţit de sare de mare
80 ml apă foarte rece

Făina integrală se amestecă cu zahărul, sarea, apoi se adăugă untul rece, tăiat cubulețe, până rezultă o compoziție nisipoasă. Turnăm apa puţin câte puţin până se leagă şi obţinem un aluat maleabil. Ideea este ca totul să se facă repede pentru a obține un aluat pufos și fraged. Învelim aluatul cu folie alimentară şi dăm la frigider pentru 1 oră sau la congelator – 10 minute. Între timp facem umplutura.

tarta cu afineIngrediente pentru umplutură:
300 g afine sau coacăze negre proaspete sau congelate
70-80 g de zahăr brut de trestie
15 g amidon sau făină

tarta cu coacazeFructele spălate şi scurse bine se amestecă cu zahărul şi amidonul dar fără să zdrobim afinele sau coacăzele.
Se scoate aluatul din frigider, se întinde şi se asează într-o tavă de tartă, eliminând excesul de aluat de pe margini. Se păstrează puţin aluat pentru steluţe.  Peste aluat se toarnă compoziţia de afine sau coacăze. Cu o formă de biscuiţi se decupează steluţele şi se aşează deasupra.

Se bagă tarta în cuptorul preîncins la 180C şi se coace aproximativ 40 minute.

Poftă bună!

Tagged , , , , , , , , , ,

Related Posts

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Petreceri si accesorii de petrecere pentru copii

Publicitate