Gradinita de Acasa

Petreceri

Garden partyCu toţii iubim vara, iar vara este anotimpul perfect pentru petrecerile în aer liber. Atunci de ce nu o petrecere în gradină unde copiii să alerge în voie, să se joace, să se bucure de gustări delicioase? În plus nu trebuie să vă mai faceţi griji pentru urmele de ciocolată de pe canapea sau petele de suc de pe covor.

Este o alternativă plăcută şi sănătoasă la petrecerile tradiţionale. Tot ce vă trebuie este vreme frumoasă, o curte şi nişte prieteni.

Petrecerile în aer liber pot fi organizate cu o ocazie anume: zi de naştere, onomastică, sfârşitul grădiniţei sau, pur şi simplu, ca o reuniune de weekend.

Locaţia fiind deja aleasă, gândiţi-vă decor. Decorul trebuie să fie unul simplu, în completarea naturii. Tema, la fel, trebuie să fie una simplă care să se regăsească în decoraţiuni şi invitaţii.

Chiar dacă este o petrecere informală puteţi trimite invitaţii tuturor celor cu care doriţi să petreceţi.
Decoraţiunile le puteţi confecţiona manual, implicând întreaga familie. De exemplu: fluturaşi şi flori de diferite mărimi printaţi pe hârtie colorată, decupaţi şi agăţaţi în ghirlande deasupra mesei. În centru, tot deasupra mesei puteţi pune o suspensie din hârtie de orez, decorată cu fluturaşi viu coloraţi şi nişte ghivece cu flori.

O altă idee ar fi să agăţaţi un banner cu “Bine aţi venit…”. Mai puteţi decora cu flori din hârtie creponatā după tutorialele găsite pe internet sau boluri cu apă cu flori plutitoare. Dacă petrecerea se prelungeşte până mai târziu, lumânările, felinarele, lampioanele sau luminiţele atârnate în copaci vor crea o atmosferă cu adevărat specială.

Meniul trebuie să fie unul lejer, simplu şi fresh, cu multe fructe şi legume de sezon, ceaiuri, fresh-uri de fructe, smoothies, limonadā, îngheţată, sandwich-uri uşoare, preparate la grătar, supe de legume, hummus. Cea mai bună alegere este bufetul suedez. Biscuiţii de diferite forme (fluturaşi, flori, iepuraşi, păsări, stropitori), frumos decoraţi vor fi atracţia petrecerii. Tartele cu fructe sunt uşor de preparat şi de efect.

Profitaţi de timpul petrecut afară şi faceţi multă mişcare prin anumite jocuri cu care să vă stimulaţi creativitatea. Exemple de jocuri: origami, întreceri cu stropitorile, alergatul după baloane de săpun, jocuri cu mingea, concurs de desene cu natură.
O petrecere reuşită este o petrecere organizată pe gustul şi stilul familiei voastre, nu încercaţi să impresionaţi pe nimeni.

Acum nu vă mai rămâne nimic de făcut decât să stabiliţi data şi să vă bucuraţi de o petrecere în aer liber cu prietenii şi familia.

Tagged , , , ,

Related Posts

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Petreceri si accesorii de petrecere pentru copii

Publicitate