Gradinita de Acasa

Bunătăți

Panna Cotta



Acest desert l-am făcut după reteţa unuia dintre chefii de la MasterChef. Panna Cotta este un desert uşor, simplu de făcut şi răcoros. Recunosc că nu mă dau în vânt după astfel de dulciuri, dar o porţie tot am mâncat. Eu am reinterpretat-o puţin :

Ingrediente:

600 ml frişcă naturală lichidă
500 ml iaurt
130 g zahăr brun pudră
1 lgţ zahăr vanilat bio
25 g gelatină sau agar agar
Cacao

Gelatina se pune la înmuiat conform instrucţiunilor de pe ambalaj, vreo 15 minute.

Frişca şi iaurtul se pun într-o oală pe foc, se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se lasă să fiarbă vreo 5 minute. Se ia de pe foc, se pune gelatina, amestecând până la dizolvare.

Se adaugă cacaua, cantitatea fiind după gust şi culoare dorite. Compoziţia se pune în ce formă doriţi, se lasă la frigider cel puţin 2 ore până la întărire.

Se poate servi cu sos de ciocolată, caramel, sos de fructe sau fructe proaspete și mai ales alături de o piesă bună! Poftă bună!

Tagged , , , , ,

Related Posts

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Petreceri si accesorii de petrecere pentru copii

Publicitate