Meniu pentru o zi: prânz

  • on February 26, 2016
  • Likes!

Pentru masa de prânz m-am orientat spre ce aveam prin frigider. Tocmai cumpărasem spanac proaspăt și vroiam să-l integrez cumva într-un preparat pe care să-l mănânce și Irina. Dacă de mică îl mânca cu mare plăcere, acum îl evită și spune vehement că nu-i place, am zis totuși să încerc. Nu vreau să mă laud, dar a mâncat 2 porții și s-a declarat fan spanac.

Sunteți curioși ce am pregătit? Ei bine, cannelloni cu ricotta și spanac, serviți împreună cu salată de spanac și roșii. Succes pe toată linia, inclusiv salata de spanac.

cannelloni cu spanac și ricotta

Ingrediente:
11-12 paste cannelloni
1 cutie de ricotta
200-300 g spanac
sos de roșii cu busuioc
mozzarella
sare de mare neiodată

cannelloni cu spanac și ricotta

Am spălat foarte bine spanacul, apoi l-am opărit cam 2 min in apă clocotită. L-am scurs de apă și l-am tocat. Am amestecat bine ricotta și spanacul tocat, am pus sare după gust. Am umplut pastele cannelloni cu amestecul de ricotta și spanac. Într-o tigaie am pus sosul de roșii, marca Jamie Olivier, am adăugat și o ceșcuță de apă pentru a-l dilua puțin. Intr-o tavă am pus câteva linguri de sos de roșii, apoi am așsezat cannelloni, peste care am turnat sosul rămas. Am ornat cu câteva rondele de mozzarella. Am dat tava la cuptor, la 200 C pentru 20-25 min. până capătă o crustă aurie.

Se servesc calde cu salată din abundență.

Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×

Like us on Facebook