Gradinita de Acasa

Bunătăți

Meniu pentru o zi: cina



A venit și rândul cinei cu o porție bună de proteine: chifteluțe de năut cu sos de iaurt.
Rețeta am găsit-o pe www.gourmandelle.com, doar că în loc să le prăjesc, le-am copt într-o tigaie non aderentă, fără pic de ulei. Au ieșit foarte bune, iar combinația cu sosul de iaur a fost excelentă.

chifteluțe de năut

Ingrediente:
300 g năut fiert
1 lg tărâțe de psyllium
2 lg de pesmet
1 lg pastă tahini
1 morcov mediu ras
pătrunjel
1 cățel de usturoi
sare de mare
condimente: boia, chimen, după preferințe

Sos iaurt:
200 g iaurt grecesc
1 legătură mărar
usturoi, opțional
sare de mare

Cu ajutorul unui robot de bucătărie pasăm năutul. Transferăm într-un bol, apoi adăugam rând pe rând restul ingredientelor: morcovul ras, usturoiul pisat, psyllium, pestemtul, pasta tahini, pătrunjelul, sarea și condimentele dorite. Amestecăm bine. Formăm chidteluțele și le coacem în tigaie sau în cuptor.

Poftă bună!

Tagged , , , , , ,

Related Posts

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*