Gradinita de Acasa

Bunătăți

Linte roșie cu legume



Leguminoasele sunt incluse în meniul nostru de cel puțin 2 ori pe săptămână: năutul sub formă de hummus sau în salate, supă cremă de mazăre sau linte, fasole în salate, ciorbe sau în combinații cu legume sotate. Ne place foarte mult gustul, dar luăm în calcul și faptul că mâncărurile de leguminoase sunt sățioase și pline de nutrienți. Practic, leguminoasele sunt alimente indispensabile pentru vegetarieni, pentru că sunt o sursă bogată în proteine în principal.

Printre pereferatele noastre se află lintea roșie. După ce am încercat și celelalte tipuri de linte: verde, galbenă, cea roșie ne-a plăcut cel mai mult. Este mai delicioasă și se prepară foarte ușor.

Beneficiile consumului de linte sunt:

- sursă bogată de proteine. Lintea este pe locul 3 prinvind conținutul de proteine vegetale, 26%.
– scade nivelul colesterolul din sânge datorită fibrelor solubile conținute
– sursă de acid folic, fier și magneziu, prevenind anemia
– previne constipația și alte tulburări digestive prin aportul de fibre insolubile
– crește energia și vitatlitatea

Linte roșie cu legume – o rețetă care se prepară foarte ușor, în 15-20 min te poți bucura de o masă de prânz sau cină delicioasă.

Linte roșie
Ingrediente:
1 morcov mediu
1 ceapă medie
1 ardei gras
1 lingură ulei de măsline
1 frunză de dafin
1 ceașcă linte roșie
sare după gust
1 legătură de mărar
Legumele se curăța și se spală. Morcovul se dă pe răzătoarea mare, ceapa și ardeiul se taie mărunt. Se sotează în ulei și puțină apă până se înmoie bine. Se adaugă lintea roșie spălată în mai multe ape, se pune și frunza de dafin. Se adaugă 2 cești de apă, se acoperă oala și se lasă să fiarbă 15 min la foc mediu. Se sărează și se asezonează cu mărar tocat. Recomand să se servească cu pâine integrală.

Poftă bună!

Tagged , , , ,

Related Posts

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*