Gradinita de Acasa

Ai auzit despre...

La Mulți Ani!


La multi ani!La mulți ani, dragilor!

A venit 2015, iar noi am revenit cu multă determinare şi speranţă pentru un an mai bun!

De câțiva ani, la sfârșitul anului îmi fac planuri și îmi dau câteva provocări pentru noul an, rezoluții pe care de fiecare dată am încercat să le duc la bun sfârşit. Acum 4 ani mi-am propus să scap de kilogramele acumulate în timpul sarcinii care nu au fost puține, vreo 25, plus cele 10 kg pe care le aveam în plus înainte de sarcină, în total 35. Dar nu vroiam să urmez vreo dietă pe termen scurt, cu efecte imediate dar devastatoare pentru organism și metabolism, ci am vrut să slăbesc sănătos, cu o dietă personalizată concepută de un dmedic nutriționist, în baza unor analize și ținând cont că alăptam. În 8 luni le-am dat jos, iar în paralel am alaptat-o pe Irina. De fapt, nu a fost o dietă, ci a devenit un stil de viaţă pe care i-l însuflu şi Irinei, un copil de 4 ani care are deja multe noţiuni despre ce înseamnăa a mânca sănătos şi nu numai.

Acum 3 ani, mi-am propus sa renunţ la carne şi să adopt un regim bazat pe multe vegetale crude, seminţe, leguminoase şi lactate de capră. Niciodată nu am fost o iubitoare de carne, în sarcină nu am suportat-o deloc, iar această decizia a venit o dată cu refuzul Irinei de a accepta carnea. În acel moment am început o amplă cercetare legată de acest subiect, am citit multe cărţi, am găsit site-uri de încredere cu informaţii obiective despre alternative. Consider că a fost o decizie potrivită pentru noi două, lucru confirmat şi de analizele periodice pe care le facem, de îmbolnăvirile foarte rare şi de scurtă durată, de dezvoltarea armonioasă a Irinei şi de starea generală de bine. Nu a venit ca o impunere, ci ca o nevoie firească.

Anul aceasta ne-am propus să continuăm această tendinţă, să petrecem mai mult timp împreuna, să călătorim mai mult, să împărtaşesc cu voi mai multe reţete sănătoase, să citesc mai mult, să organizăm petreceri minunate, marca Petite Lilou şi dacă ne iese şi ceva în plus, nu ne supărăm!

Un an minunat vă doresc şi vouă, cu multe momente speciale!

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Petreceri si accesorii de petrecere pentru copii

Publicitate