Gradinita de Acasa

Bunătăți

Fish sticks la cuptor



O dată pe săptămână avem pește în meniu. De obicei, Irina preferă somonul cu legume, dar astăzi am zis să încerc ceva diferit. Am ales să fac fish sticks la cuptor în crustă de parmezan și pesmet. O rețetă simplă, sănătoasă și de succes.

fish-sticks
Ingrediente:

400 g file de cod sau alt pește
1 cană lapte bătut
80 g parmezan ras
80 de pesmet
sare

Fileul de cod negru, am luat eu, se porționeză în fâșii de 2 cm grosime. Se sărează și se pun într-un bol împreună cu laptele bătut pentru 15 min. Se amestecă astfel încât să acopere tot peștele. Între timp preîncălzim cuptorul la 215 C, tapetăm o tavă cu hârtie de copt, apoi radem parmezanul pe care îl amestecăm cu pesmetul.
După cele 15 min luăm fiecare fâșie de pește și o dăm prin pesmet și parmezan. Se dă tava la cuptor pentru 14-15 min. Baghetele de pestele vor capătă o crustă aurie.
Se servește cu sos de roșii. Noi am ales sosurile Jamie Oliver.
Poftă bună!

Tagged , , ,

Related Posts

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Petreceri pentru copii

Publicitate

Publicitate