Gradinita de Acasa

Day by day

Căsuță de povesteCasuta IrineiIdeea de a construi o căsuță pentru Irina o aveam de mult, dar de-abia acum s-a concretizat. Pentru că îmi place  stilul de viață nordic, scandinav, urmăresc multe bloguri și sunt plăcut  impresionată  de felul lor de a-și amenaja casele și de atenția acordată copiilor.  Împreună cu Irina m-am uitat peste mai multe modele de playhouses, găsite pe astfel de bloguri, iar apoi mi-a dat indicii: să aibă terasă, să fie roz, să fie cu bucătărie, să se poată juca înăutru cu prietenele ei etc, și bineînțeles că noi ne-am pus pe treabă.

Ca de fiecare dată, eu vin cu ideea și designul, iar bunicul Irinei cu soluțiile tehnice. Am facut un plan cu dimensiunile căsuței, un necesar de materiale, am chemat în ajutor și un tâmplar foarte iscusit care în 3 săptămâni a ridicat-o.

Pentru dimensiuni și design am facut o schiță rudimentară. Nu ne-a trebuit ceva foarte complicat. Un simplu desen a fost de ajuns:

casa-plan

Toate materialele le-am cumpărat de la un magazin de materiale de construcții. Pentru fundație am folosit 6 placi din beton 50×50 cm. După aceea am făcut scheletul casei iar pentru pereți am folosit lambriu din molid 12,5 mm.  Am acoperit căsuța cu șindrilă bituminoasă Eco Shingle. Am vopsit apoi cu o vopsea pe bază de apă, fără miros, non toxică.

Mobilierul și decorațiunile le-am ales împreună cu Irina, în mare parte de la Ikea: bucătărie, balansoar, scaune, rame foto, covoraș, ghivece, flori și lampa. Perdeluțele au fost făcute pe comandă cu materiale de la Fabrix.

Irina este mai mult decât încântată de rezultat. Se joacă până seara târziu, iar când trebuie să meargă la somn, iși încuie cu seriozitate căsuța. Dimineața ne invită pe fiecare la ea și ne servește cu ceai și fursecuri sau fructe. Noi ne bucurăm că îi place atât de mult și parcă retrăim prin joaca ei inocentă o parte a copilăriei noastre.

Casuta pentru copii

Casuta Irinei Casuta pentru copiiCasuta pentru copiiCasuta pentru copii Casuta pentru copii Casuta pentru copiiCasuta pentru copii Casuta pentru copii Casuta pentru copii Casuta pentru copii Casuta pentru copii Casuta pentru copii Casuta pentru copii Casuta pentru copii Casuta pentru copii Casuta pentru copiiCasuta pentru copii Casuta pentru copiiCasuta pentru copii Casuta pentru copiiCasuta pentru copii

 

Tagged , , ,

Related Posts

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Petreceri si accesorii de petrecere pentru copii

Publicitate