Gradinita de Acasa

Bunătăți

Burger vegetarianNiciodată nu am fost fani fast-food. Pot număra pe degetele de la o mână de câte ori am mâncat junk food, iar ultima dată a fost prin 2008, la Viena, dacă îmi aduc bine aminte. Nu-mi imaginez cum este să îți duci copilul la un restaurant fast-food sau să îi sărbătorești ziua de naștere acolo, dar sunt conștientă că într-o zi domnișoara I. îmi va pune întrebări despre acest stil de a mânca. Până atunci însă, vreau să îi ofer o alternativă sănătoasă: burgerul vegetarian.

Ingrediente pentru chifteluțe de năut:

300 g năut fiert
2 cartofi fierți în coajă
1 lg de tahini
pătrunjel
sare de mare
nucșoară

Boabele de năut se pun la înmuiat peste noapte, apoi se fierb cam 90 de minute. După ce s-au răcit, se scurg de apă și se pun în blender. Nu trebuie să obținem o pastă fină, ci doar să strivim boabele grosier (uneori în locul blenderului folosesc mașina de tocat). Cartofii fierți se pasează și se amestecă cu năutul, se adaugă pasta tahini, pătrunjelul tocat mărunt, sarea și alte condimente dorite. Se amestecă bine pentru o compoziție omogenă. Se formează chifteluțele de mărimea dorită și se coc pe ambele părți într-o tigaie de ceramică sau grill, fără a adăuga ulei. burger

Ingrediente pentru sosul de iaurt:
200 ml iaurt grecesc
usturoi, opțional
1 lg ulei de măsline
1 lg suc de lămâie
sare de mare

Pentru sosul de iaurt amestecăm toate ingredientele. Când sunt gata chifteluțele și sosul, ne pregătim să asamblăm burgerul.

veggie-burgerPentru asamblare avem nevoie:
chifle integrale
salată verde
avocado
mix de germeni
castaveți proaspeți sau murați
roșii, rondele de ceapă sau ce mai doriți

Simțiți-vă liber să improvizați!

Merge perfect dimineața, la prânz sau seara, dar și la un picnic în natură.

Poftă bună!

Tagged , , , ,

Related Posts

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Petreceri si accesorii de petrecere pentru copii

Publicitate