Gradinita de Acasa

Bunătăți

Biscuiți de CrăciunBiscuiți de CrăciunMoș Crăciun se apropie cu pași repezi de casele noastre și ar fi bine să îl întâmpinăm așa cum trebuie, chiar dacă am fost sau nu am fost cuminţi  anul acesta. După atât amar de drum nu se poate să îl lăsăm să plece cu mâna goală. Mai ales că mulți dintre noi, ca și mulți dintre copiii de astăzi, l-am așteptat măcar odată, demult, să îl vedem cu ochii noștri.

Am pregătit pentru el și nu numai, niște biscuiți cu care să își mai potolească foamea și care să nu îi afecteze nici sănătatea. Chiar dacă vedem pe la TV că Moșul e amator de băuturi acidulate cu mare aport de zahar, în realitate el este foarte cumpătat și foarte atent la ceea ce bea și mănâncă. Eu știu, mi-a spus mie, odată, demult, când și eu eram copil și l-am așteptat să vină : )

Biscuiți de Crăciun, ingrediente:

400 g făină integrală
200 g unt rece bio
2 ouă ecologice
6 lg sirop de agave/sirop arțar sau zahăr brun de trestie
Un vârf de cuțit sare fără adaos de iod
½ pastaie de vanilie
Coaja de lămâie/scorțișoara/nuci mărunțite

Făina integrală se amestecă cu boabele de vanilie și sarea. Se adaugă untul tăiat bucăţele și se amestecă până se obține o cocă sfărâmicioasă. Se adaugă ouăle,  îndulcitorul dorit și coaja de lamâie/scorțișoara sau nucile măcinate. Se frământă până căpătăm un aluat nelipicios. Dăm la frigider 1 oră sau 10 minute la congelator, dacă ne grăbim.

Se întinde aluatul și se taie biscuiții după forma dorită. Se coc 12-15 minute la 180 C. Se decorează cu ciocolată, fulgi de cocos etc. Ies foarte fragezi și gustoși!

Poftă bună!Biscuiți de Crăciun Biscuiți de Crăciun Biscuiți de Crăciun Biscuiți de Crăciun Biscuiți de Crăciun Biscuiți de Crăciun

YouTube Preview Image

Tagged , , , , , ,

Related Posts

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Petreceri si accesorii de petrecere pentru copii

Publicitate