Gradinita de Acasa

Bunătăți

Biscuiti de casă, digestivi și vegani


biscuiti de casa

Până de curând I. nu-mi cerea nimic să îi cumpăr când mergeam la magazin. În ultimul timp însă, lucrurile s-au schimbat, ba îmi cere ou Kinder, ba înghețată sau diverse dulciuri. Reclamele văzute la TV, gustările copiilor din parc sau de la locul de joacă la care merge au făcut-o să poftească și să-și dorească să guste lucruri mai puțin sănătoase și cu care nu a fost obișnuită.

La început i-am explicat că nu este chiar bine sa mâncăm anumite lucruri, alteori i-am mai cumpărat ca să nu îi creez frustrări, iar de cele mai multe ori ajungem la un compromis: le facem în casă, cu directa implicare a ei.

Să vedeți atunci distracție, în care bucătăria are cel mai mult de suferit, dar contează că rezultatul este sănătos! Așa că astăzi facem biscuiti de casă, digestivi și vegani!
biscuiti de casaIngrediente:
100 g migdale
100 g faină integrală
100 g făină de ovăz
50 g zahăr brun de trestie/sirop de arțar sau agave
3-4 lg de ulei de cocos
extract natural de vanilie
apă/lapte vegetal foarte rece

Migdalele se coc 15 minute în cuptorul încins la 160C. Amestecăm făinurile. Dacă nu aveți făină de ovăz, se pot râșni în blender fulgi de ovăz, iar rezultatul este același.
Când s-au răcit migdalele, se râșnesc și ele, apoi se amestecă toate ingredientele rând pe rând până obținem un aluat omogen.
Se învelește în folie alimentară și se dă la frigider cca 1 oră. Uleiul de cocos se poate înlocui cu unt normal.
Se întinde aluatul folosind folia alimentară. Se decupează biscuiții în diverse forme și se coc 15 minute la 180C. Sunt ușor sfărămicioși, dar foarte gustoși.
Poftă bună!

Tagged , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

2 Comments

  1. Georgiana CureleaOctober 13, 2015 at 7:29 pmReply

    Bună seara,
    M-ar interesa pt biscuiții vegani ce cantitate de apa/ lapte vegan ati folosit…
    Mulțumesc anticipat și felicitări pt site! :)

  2. CrisOctober 14, 2015 at 12:00 amReplyAuthor

    Georgiana, mulţumesc şi eu pentru vizită! Cam 2-3 lg de lichid, dar cantitatea depinde mult de făină şi dacă foloseşti pe post de îndulcitor zahăr sau sirop de agave sau arţar. Te sfătuiesc să torni puţin câte putin până obţii un aluat compact, usor de întins. Spor la treabă!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Petreceri si accesorii de petrecere pentru copii

Publicitate