Gradinita de Acasa

Bunătăți

Biscuiţi animăluţecookiesReţeta nu-mi aparţine şi nici nu am făcut-o eu, ci Irina şi Sofia, feţita prietenei mele Tily Niculae. Într-o după-amiază, Tily a venit cu ideea ca fetele noastre să se joace un pic de-a cofetăresele. Le-am echipat cu şorţuleţe, mini sucitoare şi forme de biscuiţi. Tily a făcut coca cu minunatul ei aparat Thermomix, după care fetiţele s-au pus pe treabă. Mare fericire pe capul lor, dar şi pe capul lui Tily care a trebuit să strângă şi să cureţe “minunăţia” de după. Important ca s-au distrat şi mereu îşi vor aminti cu drag de aceste momente.

Ingrediente:
300 g făină de grâu spelta
200 g unt la temperatura camerei
100 g zahăr
1 gălbenuş
1 baton vanilie sau 1 lgţ extact natural de vanilie

Mod de preparare:
Cu Thermomix totul e simplu: se pun toate ingredientele şi gata coca, însă ne putem descurca de minune și fără.

Mai întâi batem untul moale cu zahărul până se topeşte. Adăugăm gălbenușul, vanilia și mixăm. Apoi făina puțin câte puțin, până la incorporarea completă. Aluatul rezultat se ține la frigider jumătate de oră sau chiar o oră.

Următorul pas este să întindem aluatul și îl taiem cu diferite forme (noi am folosit animăluțe). Biscuiţii se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc la 180 C 12-14 min.

Biscuiții sunt foarte fragezi și cu o aromă pronunțată de unt. Se pot păstra până la o săptămână în cutie, dar garantat nu vor rezista atât în preajma celor mici.

cookies

P.S.: Tily face și un cheesecake delicios, iar rețeta o să i-o cer cât de curând.

Tagged , , ,

Related Posts

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Petreceri si accesorii de petrecere pentru copii

Publicitate