Gradinita de Acasa

Ai auzit despre...

9 lucruri importante


9 lucruriI a împlinit de curând doi ani şi nici nu ştiu când a trecut, aşa de repede, timpul. Din mogâldeaţa înfofolită pe care am scos-o din maternitate s-a transformat într-o fetiţă plină de viaţă, atentă la tot ceea ce se întâmplă în jurul său şi pusă mereu pe şotii : )

Au fost doi ani în care momentele speciale unice ca primul gângurit, primul zâmbet, primii paşi, primele cuvinte şi muuulte altele s-au întipărit în inima mea şi vor rămâne acolo pentru totdeauna.

Privind retrospectiv, această perioadă de timp a însemnat şi înseamnă o extraordinară experienţă de viaţă, pentru că oricât de mult ai considera că eşti pregătit pentru a aduce pe lume un copil, oricâte cărţi ai fi citit pe tema asta există momente în care te vei baza exclusiv pe instinctele tale materne.

Este evident totuşi că la fel ca orice părinte care îşi iubeşte copilul, am încercat şi încerc să îi ofer tot ceea ce este mai bun pentru dezvoltarea ei armonioasă, documentându-mă aproape frenetic din mai multe surse: cărţi, zeci de site-uri pentru copii, de la noi şi din afară (Rusia, Franţa, SUA).

Căutările mele au avut o gamă  largă de subiecte, însă cele mai multe dintre ele erau strict legate de nevoile de moment, ale  mele şi ale copilului meu, începând de la ce pompă de sân este mai bună, ce să fac atunci când bebe are nasul înfundat şi până la ce căruţ este mai potrivit.

De aceea ştiu cât de time-consuming poate fi tot acest proces de căutare/documentare şi pentru a veni  în ajutorul tău m-am hotărât să fac o listă cu cele mai importante lucruri pe care le-am folosit în această perioadă.

1. În capul listei stă cu mândrie aspiratorul nazal fiind unul din obiectele cele mai folositoare mai ales în această perioadă rece. Din multele tipuri de aspiratoare nazale care sunt pe piaţă îl recomand pe acesta pentru că este  uşor, simplu de folosit şi sigur. Să nu mai  spun că are 12 melodii diferite : )

2. Pe locul 2, cu importanță deosebită, este umidificatorul. Este foarte util atât iarna, cînd sursele de căldură sunt pornite, dar și vara când din cauza aerului condiționat  nasul se înfundă iar gâtul se usucă.  Îl  recomand pe acesta pentru că ajută la eliminarea mucegaiului din cameră precum și a bacteriilor prezente în aer prin fierberea apei înainte de vaporizare.

3. Pompa de sân. Indiferent din ce motiv vrei să îţi achiziţionezi una, e bine de ştiut că deşi toate susţin că fac acelaşi lucru, nu toate reuşesc să iţi îndeplinească aşteptările. De asemenea multe dintre ele îţi pot provoca răni aşa că trebuie să fii atentă la ce cumperi. Eu recomand pompa aceasta manuală însă există şi varianta electrica, dar este mai scumpă.

4. Pentru confortul bebelușului tău dar și pentru confortul tău acest obiect este indispensabil. Având 7 melodii liniștitoare, cu volum reglabil, vibrații relaxante și multe alte opțiuni, este perfect pentru  copiii de până la 9 kg.

5. Dacă ai multă treabă în casă și bebe trebuie să doarmă, cea mai bună soluție pentru a îl monitoriza în permanență este un   baby monitor. Vei știi imediat când cel mic are nevoie de tine iar dacă vrei să și îl vezi poți folosi un baby monitor video.

6. Un accesoriu care prinde din ce în ce mai mult și la noi în România este port bebeul sau marsupiul. Îl poți folosi  într-o sumedenie de situații și este foarte practic. Recomandarea mea ar fi ca totuși să nu abuzezi de el. Folosește-l numai atunci când nu poți folosi căruțul.

7. Când începi diversificarea obiectul cel mai important devine mixerul vertical sau blenderul. Supele creme, piureurile și alte bunătăți bebelușești nu pot fi făcute fără ele. Pentru mine a fost de mare ajutor până la un moment dat acest mixer vertical însă pentru că nevoile mele au crescut (pentru a face lapte vegetal de migdale, susan etc., diverse deserturi raw-vegane, smoothie de fructe sau legume) aveam nevoie de putere mai mare astfel încât am apelat la un robot de bucatarie de 1000W. Este foarte util în bucătărie si după ce bebe se face mai mare.

8. Pentru a monitoriza cât mai bine evoluția bebelușului este bine să avem în casă un cantar bebe. Chiar dacă îl achiziționați nu faceți însă greșeala de a îl cântări zilnic sau săptămânal, ci în primele 6-7 luni este bine să îl cântărim maxim de 2 ori pe lună.

9. Un aliat pentru un somn cât mai ușor este caruselul. Pe care să îl aleg însă, cu lumini, fără lumini, cu cîntece, fără cântece? Din multitudinea de oferte existente eu l-am ales pe acesta pentru că are cel mai bun raport calitate-preț.

Lista de mai sus este alcătuită doar pentru a îți face o idee despre cele mai importante lucruri necesare unei familii cu copii mici. Cu speranța că îți va fi de folos și că ți-am scurtat din timpul alocat căutărilor/documentării  te las acum să hotărăști TU ceea ce este mai bun și mai important pentru copilul tău.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Petreceri si accesorii de petrecere pentru copii

Publicitate