Gradinita de Acasa

Bunătăți

7 idei pentru masa de prânz: 6. Ardei umpluţi cu mei şi orez sălbatic



Mi-a venit ideea să fac ardei umpluți văzând prânzul pregătit de Cornelia Marin pentru o grădiniță cu meniu vegetarian. Ea îi umpluse cu quinoa și linte, eu m-am gândit să fac ardei umpluți cu mei și orez sălbatic. Meiul este preferatul Irinei în ultima vreme, iar acest lucru nu poate decât să mă bucure din mai multe motive:

1. Se digeră foarte ușor, fiind alcalin
2. Ajută tranzitul intestinal lent
3. Acționează ca un probiotic
4. Nu conține gluten
5. Este non-alergic
6. Nivel crescut de proteine – 15%
7. Bogat în magneziu, fier, calciu, triptofan, vitamine din grupa B, antioxidanți, fibre

ardei--umplutIngrediente:

5 ardei grași medii
1 ceapă
1 morcov
3 ciuperci
1/2 pahar orez sălbatic
1/2 pahar mei
pătrunjel
sare, piper, după gust
200 ml pasata de roșii
1 lg ulei de măsline

Mai întâi tăiem cotoarele, curățăm ardeii de semințe, îi spălăm și îi opărim 5 minute în apă fiartă cu puțină sare. Îi scoatem din apă și îi lăsăm să se scurgă până este gata umplutura.
Curățăm ceapa, morcovul, ciupercile, le spălăm și le tăiem cubulețe. Apoi le călim câteva minute în puțin ulei și apă. Adăugăm orezul sălbatic și meiul peste legumele călite. Condimentăm după gust cu sare, piper și pătrunjel tocat.
Umplem ardeii, dar nu foarte mult pentru a lăsa orezul si meiul să se umfle, îi acoperim cu cotoarele tăiate, îi punem într-o oală, turnăm pasata de roșii și apă cât să îi acopere. Fierbem aproximativ 45 de minute la foc mic.
Noi i-am servit cu iaurt gustos de oaie de la Artesana.

Poftă bună!

Tagged , , , , , ,

Related Posts

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Petreceri si accesorii de petrecere pentru copii

Publicitate