Gradinita de Acasa

Bunătăți

7 idei pentru masa de prânz: 5. Paste cu sos de conopidăWe ♥ pasta! Homemade pasta. Nimic nu se compară cu nişte paste făcute în casă, iar o dată încercate vor crea dependenţă. Durează ceva mai mult să le faci, dar ştii exact ce mănânci, gustul este net superior celor cumpărate, la care se adaugă distracţia manufacturării.

Din păcate, n-am întotdeauna timp să le fac proaspete şi m-am gândit să fac mai multe şi să le congelez.

Ingrediente pentru paste:
2 ouă ecologice
200 g făină de grâu spelta
sare

paste homemadeFacem o adâncitură în făină, spargem ouăle, adăugăm sarea şi începem să amestecăm cu furculiţa, apoi frământăm vreo 5 minute. Dăm aluatul la frigider cam 30 minute.
Eu am făcut pastele la maşina de făcut paste, dar se pot face şi manual.

Ingrediente pentru sos:
1/2 conopidă
150 g smântână pentru gătit
1 ceapa mică
1 căţel usturoi
1 lg unt
1/2 cană parmezan ras
pătrunjel

paste alfredoPunem conopida la fiert cam 30 min. Tocăm ceapa şi o călim împreună cu usturoiul 5 minute în unt, apoi adăugăm smântâna şi jumatate din cantitatea de parmezan şi amestecăm continuu până începe să fiarbă. Luăm pe foc. În blender punem conopida, sosul alfredo şi mixăm până obţinem un sos fin. Dacă vi se pare prea gros, adăugaţi puţină apă în care a fiert conopida.

paste conopidaFierbem pastele 2 minute în apă cu sare. Le scurgem şi le amestecăm cu sosul de conopidă. Deasupra se ornează cu parmezanul rămas şi pătrunjel. Eu am avut nişte brocolli fiert şi m-am gândit că de împacă bine cu pastele.  ^_^

Poftă bună!

Tagged , , , ,

Related Posts

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Petreceri si accesorii de petrecere pentru copii

Publicitate